RESIMA – ressurser i møte med aggresjon (OBS: Kort påmeldingsfrist)

Ifølge forskriften til Arbeidsmiljøloven (§ 23) er arbeidsgiver pliktig å gi sine arbeidstakere slik opplæring dersom arbeidet kan medføre risiko for å bli utsatt for vold og trussel om vold. Kurset tar sikte på å gi arbeidstakere grunnleggende innsikt i hvordan en kan møte aggresjon og vold på sin arbeidsplass på best mulig måte. Tittel Kursstart Varighet Påmelding Ledig KurslokaleArrangørGrupperingLegg i kalender

08. mai 2023

«RESIMA – ressurser i møte med aggresjon» er kort fortalt holdninger, forståelse, kunnskap, ferdigheter og handlingskompetanse som vil være til nytte i møte med personer som er aggressive. Refleksjon er en sentral del av metodikken i RESIMA og opplæringen utfordrer til refleksjon både på kurs og i tiden etter. 

Kunnskap om aggresjon og kommunikasjon, og kjennskap til grunnleggende beskyttelsesteknikker vil redusere omfanget av skader og utrygge arbeidsmiljø. 

Samtidig vil høy kompetanse på håndtering av aggresjon ofte føre til at personalet opptrer med en så stor selvsikkerhet i kritiske situasjoner, at fysiske intervensjoner ikke blir nødvendige. 

Målgruppe er:
Ansatte i psykiatriske institusjoner, kommunale boliger, sykehjem, barnevern, skoler, rusmiddelomsorg, NAV og andre som ønsker å heve sin kompetanse i forhold til volds- og trusselproblematikk. 

Innhold:

  • Aggresjonsteori, forståelse og traumebevisst omsorg
  • Kommunikasjon og forebygging
  • Samarbeid og kollegastøtte
  • Teoretiske perspektiver på de fysiske teknikkene
  • Praktiske øvelser
  • Grensesettende tiltak 

Les mer om kurset og foreleser her

Praktisk informasjon

Kursavgiften inkluderer lunsj. Diett meldes ved påmelding. Etter utløp av påmeldingsfrist er påmeldingen bindene. Det medfører at kursavgift påløper uansett.

Påmeldinger

NavnFirmanavn
Anna Emilie JohansenSortland kommune
Anniken Austad Sortland kommune
Bjørn Birkeland Sortland kommune
Cecilie StarheimSortland kommune
Eva RingstadBø kommune
Frida Hansine GundersenSortland kommune
Grete HansenØksnes kommune
Hilde LjoslandSortland kommune
Iselin KnudsenØksnes kommune
Lina JohnsenBø kommune
Lise Helen IngebrigtsenSortland kommune
Mona HammervoldSortland kommune
Nina EilertsenSortland kommune
Roar NordahlHadsel kommune
Robin ByeSortland kommune
Synne Susann SlettbakkSortland kommune
Synnøve HaugenSortland kommune
Therese LangedalSortland kommune
Thomas Strømberg-SkogstadHadsel kommune
Tina SørensenSortland kommune

Kursplan

Kursstart 08. mai 2023 Dag 1 09:00-15:30 (mandag 08.05) Dag 2 09:00-15:30 (tirsdag 09.05) Varighet 2 dager Ansvarlig Hans Arne Norbakk Priser Standard kr 2.000,- Bindende påmelding Ja Påmelding 08.05.2023 12:00 Ledig Frist utløpt Kurslokale Kulturfabrikken, Blåboksen Arrangør RKK Vesterålen Gruppering Regionale kurs Legg i kalender